Handelsonderneming Nidera koopt terminal in Constanza

632

ROTTERDAM – De Rotterdamse handelsonderneming Nidera heeft de USA/USC Terminal in de Roemeense haven Constanza overgenomen. Met de koop wil het bedrijf haar positie aan de Zwarte Zee versterken.

Handelsonderneming Nidera koopt terminal in ConstanzaDe terminal is voor Nidera zo interessant omdat de haven van Constanza veel agrarische goederen overslaat voor Centraal- en Oost-Europa. ‘De haven speelt een sleutelrol in de export van deze producten vanuit het binnenland van Roemenië en de Balkan. De terminal heeft een capaciteit van 250.000 ton en er kunnen twee Panamax schepen tegelijk worden geladen. De terminal beschikt over materieel om vrachtwagen, treinen en binnenvaartschepen te laden.’

De laatste jaren gebruikte Nidera de terminal al voor de export van verschillende soorten granen en zaden. ‘Maar met ons stijgende marktaandeel is het voor onze groei essentieel om een eigen terminal te hebben. De terminal is een goede aanvulling op de twee silo’s in het binnenland van Roemenië en de twee nieuw te bouwen Roemeense silo’s. Deze nieuwe faciliteiten zorgen ervoor dat we meer kunnen groeien en efficiënter kunnen gaan werken.’ (Bron: Nidera)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief