Hamburg Süd doopt Capt Corrientes in Verenigde Staten

462

Hamburg Süd heeft voor het eerst in haar bestaan een schip in de Verenigde Staten gedoopt. Een week geleden werd in San Francisco het containerschip Capt Corrientes (3.800 teu) gedoopt.

Hamburg Süd doopt Capt Corrientes in VSDe Capt Corrientes is 228 meter lang en 37,3 meter breed. De maximale diepgang is 12,5 meter. De motoren in de machinekamer hebben een vermogen van 22.890 kW. Het schip haalt een snelheid van 20,3 knopen.

Vlees, fruit en groente
Het containerschip is voor Vilmaris Management uit Hamburg gebouwd op de scheepswerf van Taizhou Catic Shipbuilding Heavy Industry Ltd in China. Hamburg Süd heeft het schip voor lange tijd gecharterd. De rederij laat het schip varen van de westkust van de Verenigde Staten naar Australië en Nieuw-Zeeland. Belangrijk voor Hamburg Süd zijn de 500 aansluitingen voor gekoelde containers. Hierdoor kan vlees, fruit en groente van Australië naar de Verenigde Staten worden vervoerd en citrusvruchten van het zuiden van Californië terug naar Australië.

De derde
De Cap Corrientes is het derde schip van Hamburg Süd met die naam. Het eerste schip met die naam, genoemd naar de provincie Corrientes in Argentinië, werd gebouwd in 1958.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter