H. Essers neemt Deense logistiek dienstverlener Neff A/S over

556

H. Essers heeft vrijdag 11 april het Deense Neff A/S overgenomen. Neff A/S is een logistieke dienstverlener met hoofdzakelijk warehouse activiteiten. Het bedrijf werd in 1951 opgericht. Tot 1995 lag de focus van Neff in het voorzien van opslagcapaciteit voor de fruitbedrijven van de 13 verschillende aandeelhouders. Sinds 1995 heeft Neff zich omgevormd tot een gespecialiseerd logistiek bedrijf in de farmaceutische-, biotechnologische- en voedingsindustrie.

H. Essers neemt Deense logistiek dienstverlener Neff A/S overVoor CEO H. Essers getuigt deze strategische overname van geloof in de verdere ontwikkeling in deze specifieke sectoren. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat de overname ons in staat zal stellen verder te groeien op het vlak van logistiek in de farmaceutische-, biotechnologie-en voedingsindustrie en we geloven dat we dankzij de synergiën tussen H.Essers en Neff onze positie in de markt  kunnen vergroten’.  Daarnaast biedt deze overname opportuniteiten voor H. Essers Denmark om zich verder te ontwikkelen in Scandinavië.’

Bijna 50.000 m²
De hoofdzetel van Neff is gevestigd in Allerød ten noorden van Kopenhagen waar Neff eigenaar is van 22.000m² magazijn. In het totaal  beschikt Neff over 32.000 m² magazijnen. Samen met de 12.500m² die H. Essers reeds had, breidt het bedrijf  zo zijn totale warehousecapaciteit uit tot bijna 50.000 m² verspreid over 5 locaties. Daarnaast kan H.Essers voor zijn verdere groei gebruik maken van de marktkennis van Neff en van hun relevante vergunningen voor opslag van geneesmiddelen en voeding.
Neff kan enkele gerenommeerde grote farmaceutische bedrijven tot zijn klanten rekenen. De huidige organisatie bestaat uit 24 werknemers en wordt geleid door Lars Stub. Stub is CEO van Neff sinds 1991 en behoudt ook na de overname zijn huidige functie, maar zal vanuit die functie rapporteren aan de Belgische hoofdzetel in Genk. (Bron: H. Essers)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief