Gunning uitbreiding emplacement Maasvlakte West

716

Dura Vermeer Railinfra gaat in opdracht van spoorbeheerder ProRail het emplacement Maasvlakte West met 18 sporen uitbreiden. Het project betreft een verdubbeling van het huidige emplacement, inclusief Gunning uitbreiding emplacement Maasvlakte Westde aanleg van bovenleidingen, onderhoudswegen en installaties. Het project heeft een aanneemsom van ruim 40 miljoen euro.

De komst van Maasvlakte 2 en de realisatie van de nieuwe containerterminals zorgen voor meer treinen die gebruik gaan maken van het emplacement Maasvlakte West, waardoor uitbreiding noodzakelijk is. De projectlocatie is slechts 1 km verwijderd van de containerterminal APM Terminals, waar Dura Vermeer Railinfra verantwoordelijk is voor de aanleg van sporen en kraanbanen.

Best Value
De aanbestedingsmethodiek liep volgens Best Value Procurement, een filosofie die uitgaat van het inkopen en realiseren van de hoogste waarde voor de laagste prijs (best value). Dit hield in dat er naast de prijs (1/3) ook is gekeken naar het plan van aanpak (1/3) en door de opdrachtgever afgenomen interviews (1/3).

De bouw is inmiddels gestart. Oplevering staat gepland op 1 april 2014.