Lichamen Nederlander en Belg van kotter Z-85 geborgen

678

DEN HELDER – De twee stoffelijke overschotten die gisteren zijn gevonden zijn geïdentificeerd. Het gaat om een Nederlandse en Belgische opvarende van de Z-85. Vrijdagochtend overleggen de Engelse en Franse Kustwacht hoe er verder gezocht gaat worden. Door een helikopter is er een reddingsvest  aangetroffen die van de Z-85 afkomstig is. Eerder werd in het Franse Boulogne-sur-Mer het lege reddingvlot aangetroffen van de kotter Z-85. De Z-85 Morgenster is sinds gisteravond spoorloos.

Reddingvlot Z-85 gevondenAan boord bevinden zich vier opvarenden, waarvan twee Nederlanders één Portugees en één Belg. Drie Engelse reddingboten, twee Engelse helikopters, één Franse helikopter, een politievaartuig en diverse viskotters zijn tot diep in de nacht aan het zoeken geweest naar de vermiste kotter Z-85 Morgenster. Er werd uiteindelijk niets gevonden. Bij daglicht werd de zoekactie hervat met onder meer twee schepen met side scan sonar om ook onder water te zoeken. De zoekactie gaat tot donderdagmiddag kwart voor zeven door.

Laatste AIS

Iets na half acht woensdagavond bereikten het Kustwachtcentrum Den Helder de eerste berichten dat een onder Belgische vlag varende kotter met een Nederlandse kapitein vermist wordt in Het Kanaal. Rond kwart voor drie werd het laatste signaal op het volgsysteem voor de scheepvaart AIS (Automatic Identification System) ontvangen. Doordat verontruste collega vissers woensdagavond contact op namen met het MRCC in Oostende werd aan de hand van de laatste gegevens een zoekactie opgestart door de Engelse Kustwacht in Dover. (Bron: Kustwacht)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief