Grote sluis Evergem weer beschikbaar voor binnenvaart

425

Er varen opnieuw schepen door de grote sluis van Evergem. Waterwegen en Zeekanaal heeft de tijdelijke herstellingswerken aan de sluisdeuren afgerond en een deel van de grote sluis kan nu opnieuw worden gebruikt. Later volgen nog bijkomende herstellingswerken om de sluis volledig operationeel te maken.

Eind augustus werd de grote sluis van het sluizencomplex in Evergem volledig onderbroken voor het scheepvaartverkeer door onverwachte technische problemen. De sluis werd volledig drooggezet en vervolgens werden er herstellingswerken uitgevoerd aan de sluisdeuren. Afgelopen week zijn de sluisdeuren teruggeplaatst en opnieuw afgeregeld.

Grote sluis Evergem weer open voor binnenvaartDonderdag werden de deuren uitgebreid getest onder waterdruk. Vandaag werden de laatste aanpassingen uitgevoerd om vervolgens de grote sluis opnieuw te openen voor het scheepvaartverkeer.

Werken lange termijn

Op lange termijn staan nog bijkomende werken gepland om de sluis volledig operationeel te krijgen. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer deze uitgevoerd kunnen worden. Het onderzoek naar de oorzaak van de technische problemen wordt binnenkort afgerond.

Belang

Van alle goederen die de Gentse haven aan- en afvoert, wordt de helft via binnenschepen vervoerd. De sluis in Evergem is dan ook van cruciaal belang voor de toegang van de Gentse haven en een belangrijke verbinding voor de binnenvaart van Gent richting Noord-Frankrijk en omgekeerd. (Bron: Haven Gent)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief