Grote sluis Evergem eind van de week weer volledig beschikbaar

454

EVERGEM – Waterwegen en Zeekanaal is begonnen met het terugplaatsen van de sluisdeuren in de grote sluis van Evergem. De sluisdeuren werden eind augustus aan land gebracht voor herstel. Na het uitvoeren van deze werken, die tegen het weekend wellicht afgerond worden, kan de grote sluis opnieuw volledig gebruikt worden door de binnenvaart.
 
Grote sluis Evergem weer open voor binnenvaartEind augustus liep één van de sluisdeuren van de grote sluis in Evergem zware schade op. Daarop volgden herstellingswerken om de sluis zo snel mogelijk operationeel te krijgen. Eind september kon de grote sluis opnieuw gedeeltelijk open voor het scheepvaartverkeer. Intussen werd de sluisdeur hersteld.

Geen Sinecure

De vaarwegbeheerder omschrijft het terughangen van de deuren als geen sinecure.  ‘Zo’n sluisdeur weegt maar liefst 90.000 kilo weegt. Daarnaast worden er ook nog een aantal elektromechanische werken uitgevoerd. Tijdens de werken is er geen scheepvaartverkeer door de grote sluis mogelijk, maar schippers kunnen gebruik maken van de naastgelegen kleinere sluis. Normaal gezien worden de werken tegen het weekend afgerond.’

Intussen is het onderzoek naar de oorzaak van de schade bijna afgerond. Waterwegen en Zeekanaal bekijkt momenteel of er op termijn nog bijkomende werken noodzakelijk zijn. (Bron: W&Z)

Lees ook:
Grote sluis Evergem weer beschikbaar voor binnenvaart
Meer plek voor binnenvaart in wachthaven van Evergem
Nieuwe sluis Evergem opnieuw voor langere tijd gestremd

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief