Grote hennepvangst in de Rotterdamse haven

814

ROTTERDAM – Het HARCteam, een samenwerkingsverband van Zeehavenpolitie, Douane en Fiod, heeft mede door de aanhouding van een medewerker van de Douane, in de Rotterdamse haven in een container 2.800 kilo hennep gevonden. De drugs, met een waarde van bijna 10 miljoen euro, zijn inmiddels vernietigd.

Grote hennepvangst in haven R’damVrijdag 17 april werd een 54-jarige medewerker van de Douane aangehouden. Dat gebeurde nadat er in een container 400 kilo cocaïne was gevonden. De man wordt ervan verdacht drugsinvoer via de Rotterdamse haven te hebben gefaciliteerd.
Na de aanhouding van de man werd het onderzoek voortgezet, en dat leidde woensdag 6 mei tot de vondst van 2.800 kilo hennep. De hennep zat in een container met bloempotten die afkomstig was uit de Filipijnen. De container was in de nacht van 5 op 6 mei aangekomen in de haven van Rotterdam. De container was bestemd voor een groothandel in bloemen en planten in ’s-Gravenzande.
In verband met de vondst van de hennep werd op 19 mei een 57-jarige man uit ’s-Gravenzande aangehouden. Bij zoekingen werd onder andere geld in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet. De man uit ’s-Gravenzande wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. (Bron: OM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief