Grote drukte op Europese wegen

408

Vandaag wordt het zeer druk op wegen naar de populaire vakantiebestemmingen. De grootste drukte (tussen 09.00 en 16.00 uur) verwacht de ANWB in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. In Nederland concentreert de drukte zich rond een paar grote evenementen.

Minister pakt files A27 tussen Houten en Hooipolder aanIn Frankrijk worde de meeste files verwacht op de wegen naar het zuiden: op de A6 Parijs – Lyon en aansluitend op de A7 tussen Lyon en Orange. Ook zal het vastlopen op de A10 Parijs – Bordeaux bij de tolstations en op de A9 naar Spanje tussen Orange en Perpignan.

Duitsland

In Duitsland wordt het dringen op de wegen in het zuiden zoals de A3 van Würzburg naar Neurenberg, de A5 Frankfurt – Bazel (wegwerkzaamheden) en bij München op de A8 en de A93. Vakantiegangers van en naar Scandinavië moeten rekening houden met veel vertraging op de A7 bij Hamburg.

Alpengebied

Het grootste knelpunt in de Alpen is de Zwitserse Sint-Gotthardtunnel (A2 Bazel – Chiasso). De wachttijd kan oplopen tot ruim twee uur. In Oostenrijk zijn er twee belangrijke knelpunten. Dat zijn de B179 bij de Fernpas en de A11 Villach – Slovenië, bij de Karawankentunnel. In Noord-Italië ontstaan files op de A22 Brenner – Verona. (Bron: ANWB)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief