Langzaamaanacties voorbij

443

De langzaamaanacties op de weg zijn voorbij. De actie veroorzaakte sinds 15:15 uur voor de eerste files op de Nederlandse snelwegen. Verspreid door het hele land trappen protesterende chauffeurs op de rem en rijden niet harder dan 40 kilometer per uur. Er stond zo’n 55 kilometer aan files.

Grote chaos op de weg blijft uitOp de A2 richting Utrecht rijdt het langzaam over 2 kilometer voor Waardenburg. Bij Groningen stagneert het verkeer richting Heerenveen ter hoogte van het knooppunt Julianaplein. Ook op de A29 richting Bergen op Zoom bij de Heinenoordtunnel en de A50 Apeldoorn – Arnhem is de vaart eruit.

Ook op de A15 en de A16 bij Rotterdam wordt inmiddels langzaam gereden. Verkeer komt in de file bij de Botlek- en de Van Brienenoordbrug. In het midden van het land rijdt het langzaam op de A27 bij Gorinchem (Merwedebrug) richting Breda. Bij Breda ontstaan files aan de zuidkant van de stad rondom knooppunt Galder. In het uiterste zuiden staan files op de A76 tussen Geleen en Schinnen.

De file op de A50 meet inmiddels 9 kilometer. De vertraging ligt op ongeveer 20 minuten richting Arnhem. Ook op de Pleijroute N325 staan in beide richtingen files.

Ook in de regio Eindhoven rijdt het inmiddels niet harder dan 40. Op de A67 rijdt het langzaam in beide richtingen. Vanuit België over 5 kilometer vanaf het knooppunt Leenderheide. Op de andere rijbaan staat 3 kilometer file bij Asten.

Ook Noordoost-Nederland protesteert. Op de A28 bij Haren wordt langzaam gereden over twee kilometer. Op de A7 bij het knooppunt Joure veroorzaken betogers drie kilometer file richting de Afsluitdijk. De A7 bij de grensovergang naar Duitsland is afgesloten. Richting de oosterburen staat nu 4 kilometer file.

Ook in Drenthe staat een file van 4 kilometer op de A37 vanuit Duitsland bij Klazienaveen.

De politie begeleidt de langzaamaanacties en leidt het verkeer in goede banen. In de files moeten weggebruikers rekening houden met een vertraging van ongeveer tien minuten. (Bron: VID)

Volg TotaalTrans op Twitter