Brand bij Aveno in Vlaardingen pas na middernacht geblust

1257

De grote brand bij Aveno in Vlaardingen is vannacht rond half drie geblust. De brand ontstond zondagmiddag rond twee uur bij het bedrijf in de Koningin Wilhelminahaven. Er vielen geen gewonden.

Grote brand bij Aveno Vlaardingen pas na middernacht geblustAveno maakt in het pand in Vlaardingen verschillende soorten vetten. Bij het bedrijf vatten met name pallets, verpakkingsmaterialen en palmolie vlam. De rook trok over de A4. Hoewel in de namiddag de rookontwikkeling minder leek te worden, was het sein brand meester nog niet in zicht. Het vuur sloeg in de loop van de dag over naar buurbedrijf Romij. De brandweer probeerde met hulp van vaartuigen van de Havendienst het overslaan van de brand te voorkomen.
De HEBO-Cat 7 van Hebo Maritiem kwam ter plaatse om de vervuiling van het oppervlaktewater op te ruimen. Ook werd de haven afgesloten met een oliescherm.

Instortingsgegvaar

Omdat er instortingsgevaar van een muur dreigde, besloten de hulpdiensten om de Vulcaanweg af te sluiten. De hulpdiensten verwachtten hun bestrijding van het incident te kunnen afbouwen. Dat werd uiteindelijk tien voor half drie.

In verband met opruimwerkzaamheden blijven de Wilhelminahaven en de Vulcaanweg maandagmorgen afgesloten. (Bron: DCMR/Foto: Hebo Maritiem)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief