Grootste suikerschip ter wereld brengt 106.000 ton naar Dubai

532

DUBAI – De UBC Ottawa heeft vorige week in Dubai 106.000 ton suiker gelost in de haven Jebel Ali in Dubai. DP World noemt de komst van het schip een historisch moment; een stimulans voor de positie van de haven in het Midden-Oosten.

Grootste suikerschip ter wereld brengt 106.000 ton suiker naar DubaiDe UBC Ottawa is met een lengte van 260 meter en een capaciteit van 118.625 ton het grootste suikerschip ter wereld. Het schip kwam in 2011 in de vaart. Het lossen van het schip bij de Al Khaleej Sugar refinery yard in Jebel Ali duurde een hele week.

Volgens bestuursvoorzitter HE Sultan Ahmed bin Sulayem van DP World heeft zijn bedrijf laten zien dat het naast containers alle type lading kan behandelen op de terminal van Jebel Ali. ‘Op Jebel Ali bedienen we een grote verscheidenheid aan klanten. Zo ontvingen we onlangs nog de grootste bulk carrier in de haven. Hierbij behandelden we 79.000 ton staal. Dit bewijst dat we klaar zijn voor de toekomst. Of het nu gaat om containers of andere lading.’ (Bron: DP World)

Meer nieuws over Jebel Ali:
Jebel Ali meest productief
Haven van Jebel Ali ontvangt grootste bulkcarrier ooit
APL Phoenix eerste schip op nieuwe terminal Jebel Ali

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief