Grootste schip ter wereld donderdag in Rotterdam

675

ROTTERDAM – Het grootste schip ter wereld, de Pieter Schelte, komt donderdagmiddag aan in Rotterdam. Het schip van Allseas wordt in de Rotterdamse haven afgemonteerd. De Pieter Schelte is 382 meter lang en 124 meter breed.

Grootste schip ter wereld donderdag in RotterdamDe Pieter Schelte is bestemd voor het installeren of weghalen van bovenbouw- en onderbouw-constructies van grote offshore olie- en gasplatforms in één stuk. Het schip heeft een dubbele boeg, zodat het platforms kan omvatten. Tevens wordt het schip uitgerust voor het leggen van grote pijpleidingen en is het ook in die hoedanigheid het grootste ter wereld. Het schip kan bovenbouwconstructies van offshore-platforms tot 48.000 ton en onderbouwconstructies tot 25.000 ton heffen.

Alexiahaven

De Pieter Schelte wordt afgemonteerd in de Alexiahaven. In het binnenmeer van Maasvlakte 2 is momenteel de benodigde ruimte aanwezig. Speciaal voor het schip wordt daar een put gebaggerd. In de Rotterdamse haven worden de 65 meter lange balken van het hefsysteem geïnstalleerd. De hijsbalken worden in Italië gebouwd en komen per schip naar Nederland.

Allseas is wereldleider in de installatie van offshore pijpleidingen. Het bedrijf telt wereldwijd ruim 2.500 werknemers en heeft inmiddels 18.000 kilometers aan olie- gaspijpleidingen gelegd. (Bron: Haven Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief