Grootste distributiecentrum van Nederland komt in Holtum

720

HOLTUM – Op multimodaal bedrijventerrein Holtum-Noord verrijst binnenkort het grootste distributiecentrum van Nederland. Leeyen Vastgoed bouwt op een 18 hectare groot perceel dit logistieke centrum met een totaaloppervlakte van ruim 145.000 vierkante meter.

Grootste distributiecentrum van Nederland verrijst in Holtum-NoordOp het 18 hectare groot terrein komt een hal met een oppervlakte van 148.000 vierkante meter. Deze hal, met een hoogte van 14 meter, wordt in drie delen gebouwd. Het aantal van duizend werknemers kan in de loop van dit jaar verdubbeld worden.

Smal stukje

De bouw vindt plaats op het smalste stukje van Nederland, op een triple A-locatie langs de A2, tussen de oprit naar de snelweg in zuidelijke richting en de brug Gebroek. Leeyen heeft inmiddels een vergunning aangevraagd om een logistiek centrum te realiseren, die bijna 30 voetbalvelden groot is. Op het gebied van duurzaamheid is er sprake van een uiterst groen gebouw. ‘Op het dak worden zonnepanelen geplaatst en het extra geïsoleerde gebouw krijgt overal  zuinige LED-verlichting,’ aldus directeur Rien Leeijen van Leeyen Vastgoed.

Vijftig miljoen

De realisatie van het grote distributiecentrum is mogelijk door de verkoop van ruim 10 hectare door de gemeente aan Leeyen. De overige 7,5 hectare heeft het bedrijf uit Beringe van een particulier verworven. De totale investering die Leeyen doet, bedraagt ruim vijftig miljoen euro.

‘Dankzij deze ontwikkeling op Holtum-Noord wordt Sittard-Geleen nog meer een logistieke hotspot in Nederland. Bovendien is deze ontwikkeling van groot belang voor de werkgelegenheid in de regio’, zegt wethouder Pieter Meekels (economie), die aangeeft dat afspraken zijn gemaakt met de nieuwe eigenaar over multimodale aan- of afvoer van goederen. ‘Want de kracht van het gebied is dat er uitstekende water-, rail- en wegverbindingen zijn. Uitgangspunt is dat nieuwe bedrijven minstens twee van deze drie vervoersmogelijkheden benutten. Uniek is dat deze locatie direct gelegen is aan de snelweg, de containerhaven en railterminal.’

1.000 banen

De verkoop van de 18 hectare aan de vastgoedfirma is mede tot stand gekomen dankzij medewerking van de Provincie Limburg. Die was tot voor kort een van de grondeigenaren in het gebied. Dankzij de verkoop van het betreffende perceel aan de gemeente Sittard-Geleen, kon deze unieke ontwikkeling plaatsvinden.
Gedeputeerde Twan Beurskens: ‘Met Holtum Noord III zorgen we voor een hoogwaardige invulling van de behoefte aan bedrijventerreinen in de Westelijke Mijnstreek. Met het grootste distributiecentrum van Nederland behoort Holtum Noord nu tot de logistieke top. Deze ontwikkeling levert op de langere termijn circa 1.000 nieuwe arbeidsplaatsen en betekent dus een prachtige economische versterking voor de regio.’

Leeyen onderhandelt op dit moment met enkele strategische logistieke partijen over het gebruik van het nieuwe distributiecentrum. (Bron: Provincie Limburg)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief