Grootste cruiseschip ter wereld arriveert in Rotterdam

917

Het grootste cruiseschip ter wereld is in de nacht van maandag op dinsdag rond twee uur in Rotterdam aangekomen. De Oasis of the Seas is 362 meter lang, 60 meter breed en 72 meter hoog. Het schip heeft een diepgang van 9,1 meter.

Grootste cruiseschip ter wereld arriveert in RotterdamIn Rotterdam stapten zo’n 5.400 passagiers van de Oasis of the Seas. Het schip kan 6.269 passagiers en 2.165 bemanningsleden herbergen. Het cruiseschip vertrekt rond twaalf uur naar scheepswerf Keppel Verolme.

Motor wisselen

Bij Keppel Verolme wordt een van de motoren van het schip omgewisseld. ‘Tijdens de reis is die motor al grotendeels uit elkaar gehaald’, zegt directeur Harold Linssen van de werf in de Havenkrant. ‘Wat overblijft, is te groot om in stukjes te verwijderen. Dat doen wij: we snijden een gat in de bodem, laten de motor zakken en plaatsen een nieuwe motor terug. Die wordt tijdens de reis weer in elkaar gesleuteld. En we doen het onderhoud van het onderwatergedeelte. We inspecteren bijvoorbeeld de propeller en de coating. Het klinkt raar, maar op zich is dit voor ons niet bijzonder veel werk.’ (Bron: Havenkrant)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief