Grootste containerschip ter wereld legt aan in Rotterdam

832

Grootste containerschip ter wereld legt aan in Rotterdam

ROTTERDAM – Dinsdagmiddag 3 maart arriveerde het MSC Oscar op de APM1 terminal in Rotterdam. Met een capaciteit van 19.224 TEU (20-voetscontainers) is het 396 meter lange en 59 meter brede schip het grootste containerschip ter wereld.

Grootste containerschip ter wereld legt aan in RotterdamHet MSC Oscar was afkomstig uit Algeciras en vertrekt woensdagavond 4 maart naar Bremerhaven. Vervolgens doet het Wilhelmshaven aan. Op 9 maart keert het schip terug in Rotterdam. Dan ligt het bij de ECT aan de Delta East terminal. Daarna vertrekt de MSC Oscar via Felixtowe naar de Middellandse Zee.

MSC – Mediterranean Shipping Company – is op één na de grootste containerrederij ter wereld. De rederij doet met wekelijks met tien tot vijftien schepen Rotterdam aan. ‘We zijn zeer blij met de komst van het MSC Oscar, aldus Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf. ‘Rotterdam is de perfecte haven voor deze klasse schepen. Dat wordt bevestigd door het vaarschema: het MSC Oscar loopt Rotterdam twee keer aan. MSC heeft de afgelopen jaren een stevige positie opgebouwd in Rotterdam. Ik hoop en verwacht dat de relatie MSC-Rotterdam de komende jaren alleen maar sterker wordt.’ (Bron: Haven Rotterdam/Foto’s: Ries van Wendel de Joode)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief