Groot zonnepanelenpark op scheepsbouwloods RDM

749

Op 2 oktober wordt op RDM officieel de gerenoveerde scheepsbouwloods geopend. Op het dak ervan staat het grootste zonnepanelenpark van de Rotterdamse haven. Met een jaarlijkse capaciteit van ongeveer 500 MWh – goed voor zo’n 150 huishoudens – is het park ongeveer net zo groot als dat op het dak van Kloosterboer’s distributiecentrum op de Maasvlakte. Er bestaan plannen om het park van RDM nog verder uit te breiden.

Groot zonnepanelenpark op RDM ScheepsbouwloodsBeide parken zijn met behulp van het Havenbedrijf ontwikkeld. Het Havenbedrijf is ook bezig aan een zonnepark nabij de Suurhoffbrug; op een deel van de leidingenstrook waar de leidingen op grote diepte liggen. Dit zonnepark wordt 3 hectare groot en zal jaarlijks circa 1.750 MWh gaan produceren (goed voor meer dan 500 huishoudens). De initiatieven op het gebied van zonne-energie passen in het beleid van het Havenbedrijf om van Rotterdam de duurzaamste haven in zijn soort te maken.

RDM

Op RDM werken techniekonderwijs, kenniscentra en bedrijven samen aan duurzame innovaties die nodig zijn voor de Rotterdamse economie. De ‘havenwerkers’ en ondernemers van de toekomst worden zo midden in de praktijk opgeleid. RDM is een samenwerking tussen het Albeda College, Hogeschool Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam. Hun ambitie is om van RDM hét innovatiecentrum voor de maakindustrie van Rotterdam te maken. Met de oplevering van de scheepsbouwloods wordt hier een belangrijke stap in gezet. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam/Foto: Fotovlieger)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief