Luchtalarm op A73 na lekken zoutzuur uit vrachtwagen

852

LINNE – De A73 van Nijmegen naar Maasbracht is woensdagmiddag in beide richtingen afgesloten na een ongeluk met diverse vrachtwagens. Een van de trucks lekt zoutzuur. De weg is dicht tussen Linne en het knooppunt Het Vonderen. Er vielen geen gewonden. Ook de vrachtwagenchauffeur is ongedeerd.

Grote alarm op A73 na lekken zoutzuur uit vrachtwagenDe rijkswegen A2 en A73, rijksweg en alle toegangswegen zijn afgesloten. Het bedrijventerrein Merum is afgesloten. Ook het treinverkeer is stilgelegd.

In de regio Roermond is het luchtalarm afgegaan. Het advies is om ramen en deuren gesloten te houden en binnen te blijven. De brandweer is op de plaats het ongeval. De politie houdt iedereen die geen beschermende kleren aanheeft op afstand. Rijkswaterstaat roept automobilisten op in hun auto te blijven. Ongeveer 35 automobilisten vlak achter het ongeval zijn inmiddels geëvacueerd door de brandweer. Zij hebben hun auto onder begeleiding moeten verlaten.

Er is een lege tankwagen onderweg naar het ongeval. Deze gaat het zoutzuur uit de lekkende vrachtwagen overslaan.

Het is niet bekend hoelang de situatie van kracht blijft. Verkeer moet vanuit beide richtingen omrijden. Weggebruikers vanuit het zuiden doen dat via Eindhoven (A67/A2). Verkeer vanuit de regio Nijmegen wordt omgeleid via de N273. (Bron: VID/Foto Luc Graus via Twitter)

Volg de actuele fileberichten

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief