GroenLinks wil meer windmolens in de Rotterdamse haven

658

In de Rotterdamse haven is nog ruimte voor minimaal 100 extra windmolens. Dat blijkt uit een inventarisatie van GroenLinks Rotterdam. Milieuwethouder Alexandra van Huffelen (D66) blijft steken op een ambitie van 50 extra windmolens in 2020.

Maasvlakte 2 € 150 miljoen goedkoper dan geraamdGroenLinks-raadslid Arno Bonte vindt dat Van Huffelen kansen laat liggen. In 2009 had haar voorganger al met het Havenbedrijf Rotterdam afgesproken dat er in 2020 minimaal 150 megawatt aan windturbines in het openbaar havengebied bij moet komen. Dat zijn 50 windturbines met een capaciteit van 3 megawatt per stuk. Daarnaast zou de gemeente samen met bedrijven zoeken naar extra ruimte voor windmolens op bedrijventerreinen. ‘Van die zoektocht is niks terechtgekomen’, constateert Bonte.

Het raadslid betreurt het verder dat de gemeente en het Havenbedrijf de plannen voor een ‘nearshore’ windmolenpark vlak voor de kust dwarsbomen. ‘Dat kan stroom opleveren voor ruim 80.000 woningen’. Bonte noemt het Rotterdamse havengebied ‘de beste locatie die je voor windmolens kan verzinnen’. Hij ziet alleen maar voordelen: ‘het waait er hard, er is veel ruimte en je hebt er geen last van horizonvervuiling.’ (Bron: GroenLinks)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief