Griekse reder laat bemanning Andromeda aan haar lot over

451

ZEEBRUGGE – De Griekse eigenaar van het zeeschip Andromeda laat de negen bemanningsleden al maanden aan haar lot over. De Andromeda ligt al drie maanden aan ketting in de haven van Zeebrugge.

Griekse reder laat bemanning Andromeda aan haar lot overDe bemanning heeft reeds drie maanden geen loon meer ontvangen. Ook proviand wordt sinds enkele weken niet meer door de reder aangevoerd. Een delegatie havenarbeiders van vakbond ACV-Transcom Zeebrugge bezocht maandag de bemanning en naam daarom voedselpakketten mee.

Plan van aanpak

Volgens Christian Roos van ACV Transcom begint de bemanning er nu echt mentaal door te zitten. ‘Betalingen op het thuisfront kunnen niet meer worden uitgevoerd, met alle gevolgen van dien. Dit brengt familiale problemen mee. De reder liet vorige week weten dat hij ter plaatse zal komen met een plan van aanpak om alle problemen op te lossen. Wanneer hij komt, heeft hij nog niet laten weten. Wij hopen hem spoedig te kunnen begroeten.’

De delegatie havenarbeiders hoopt dat er snel een oplossing komt en dat de bemanning eindelijk hun loon kan ontvangen. (Bron: ACV-Transcom)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief