GreenCat gaat verder als Groeneveld ICT Solutions

696

Groeneveld Groep gaat al haar activiteiten consequent onder de naam Groeneveld brengen, gekoppeld aan de activiteit van de betreffende divisie. GreenCat, gespecialiseerd in IT- en telematica-oplossingen voor het wegtransport, gaat verder onder de naam ‘Groeneveld ICT Solutions’. Groeneveld Transport Efficiency, met name gespecialiseerd in automatische smering en Oilmaster oliemanagementsystemen, zal zich wereldwijd gaan presenteren onder de naam ‘Groeneveld Lubrication Solutions’.

Sinds de Cat4-activiteiten begin 2013 zijn verzelfstandigd, legt GreenCat zich nadrukkelijk toe op Roadrunner TMS, Visual Planner en telematica-oplossingen voor het greencatwegtransport. Met de nieuwe aanpak groeide ook de wens om de hernieuwde focus te onderstrepen met een nieuwe naam. Het lag daarbij voor de hand om gebruik te maken van de sterke naam die Groeneveld in de markt heeft. GreenCat gaat daarom verder als Groeneveld ICT Solutions, een divisie van Groeneveld International. Wat blijft is de filosofie om de vervoerders one-stop-shopping te bieden op gebied van transport-gerelateerde ICT, van het bekende RoadRunner transportmanagementsysteem en Visual Planner, eventueel uitgebreid met Business Intelligence software, tot de moderne ATX Android Boordcomputer met de nodige randapparatuur.

Lubrication Solutions
Ook de naam Groeneveld Transport Efficiency gaat langzaam maar zeker verdwijnen. Decennialang was Groeneveld Transport Efficiency een begrip in automatische smeersystemen en andere efficiency-verhogende producten voor het wegtransport. Met de groei van de onderneming en de wereldwijde ontwikkeling van nieuwe marktgebieden, worden de producten van Groeneveld echter al vele jaren ook met succes toegepast in andere sectoren. In de wereld van het grondverzet en bouwtransport, in de agrarische sector, voor intern transport en voor port equipment, zoals container handling systemen. Inmiddels wordt meer dan de helft van de afzet in smeersystemen in andere sectoren dan het wegtransport gerealiseerd. De naam Groeneveld Transport Efficiency dekt dan ook al langere tijd de lading niet meer van de in 1971 opgerichte onderneming. Die oude vertrouwde naam zal daarom successievelijk plaats gaan maken voor Groeneveld Lubrication Solutions, in de meer dan 30 landen waar Groeneveld actief is, van Europa tot Australië, Nieuw Zeeland en China, van Canada tot Zuid-Amerika. (Bron: Groeneveld)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter