Gratis onkosten-app voor truckers van CNV

481

CNV Vakmensen lanceert vandaag een nieuwe gratis app, waarmee vrachtwagenchauffeurs snel en eenvoudig hun onkostenvergoedingen kunnen berekenen.

Gratis onkosten-app voor truckers van CNVDe service voor chauffeurs is onderdeel van een vernieuwde versie van ‘CNV Vaktools’: een gratis app, waarin CNV Vakmensen regelmatig nieuwe diensten introduceert. Zoals eerder de ‘Vorst-app’, waarmee bouwvakkers snel kunnen zien hoe de gevoelstemperatuur op de bouwlocatie is.

Primeur
De nieuwe app bevat onder meer een rekenmodule voor chauffeurs, waarin de onkostentabellen voor eendaagse of meerdaagse ritten zijn verwerkt. ‘Elke chauffeur kent die tabellen en kan ermee lezen en schrijven’, zegt transport-bestuurder Birgitte Staal. ‘Maar het blijft toch altijd weer een hele puzzel om al je ritten goed op een rijtje te krijgen. Deze rekenmodule is een primeur. Je voert een paar gegevens in en de rekenmodule doet de rest. Je ziet meteen waar je recht op hebt. Je kunt er zelfs meteen een overzicht van mailen – naar jezelf en ook naar je baas. Dat maakt de kans op fouten in je loonstrook een stuk kleiner.’

De rekenmodule is – behalve via de app – ook beschikbaar via de vervoerssite van CNV Vakmensen. De onkostentabellen worden elk half jaar aangepast. ‘Wij verwerken de wijzigingen elk half jaar weer in de app. Je hebt dus automatisch altijd de juiste cijfers’, zegt Staal.

Rittenteller en Stop Timer
Naast de rekenmodule bevat de app nog een paar andere handige snufjes: een ‘Rittenteller’, waarmee chauffeurs elke afzonderlijke rit, met bijbehorende kilometerstanden kunnen bijhouden een ‘Stop Timer’, waarmee chauffeurs snel informatie kunnen krijgen over rijtijden en rustpauzes bondige info over de cao. Staal verwacht dat de nieuwe app op grote schaal gedownload gaat worden. ‘Met de app wordt het een stuk eenvoudiger om je administratie bij te houden. En ook om te controleren of je krijgt waar je recht op hebt.’

Download de app

twitter