Gratis begeleiding bij verduurzaming logistiek

749

Het platform Beter Benutten stelt geld beschikbaar zodat bedrijven in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) gratis begeleiding kunnen krijgen bij de verduurzaming van logistieke processen. De uitvoeringsorganisatie van Lean and Green, Connekt, roept op gebruik te maken van het aanbod.

Gratis begeleiding bij verduurzaming logistiekAan Lean and Green zijn kosten verbonden, bedrijven betalen voor de inschrijving en voor begeleiding. Ondernemers in de metropoolregio Amsterdam hebben nu recht op twee dagen begeleiding bij het opzetten van een plan van aanpak. Beter Benutten betaalt de kosten, zo staat in een overeenkomst die het platform en Connekt tijdens de Innovatie-estafette in RAI Amsterdam hebben ondertekend.

Inspanning
De Connekt-begeleider bespreekt met een duurzaamheidsteam of logistieke afdeling waar winst te behalen valt en op welke manier. Een onafhankelijke partij rekent het plan van aanpak door en toetst het aan vaste criteria. ‘Een plan opzetten kost gemiddeld 2 à 3 maanden’, vertelt programmamanager Harsha Dijk. ‘De inspanning blijft bij het bedrijf liggen, die moet relevante data verzamelen en bedenken. Wij begeleiden op maat en zetten waar nodig collectieve sessies op over de vraag hoe je zo’n traject vorm geeft.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter