Grappenmaker laat redders voor niks zoeken naar zinkend schip

529

Vanochtend heeft het Kustwachtcentrum in Den Helder op een ongebruikelijke manier een melding gekregen van een schip dat in problemen zou zijn. Uiteindelijk bleek het om een grap te gaan.

Een vrachtwagenchauffeur had op zijn 27Mc bakkie een noodoproep gehoord, ‘MAYDAY MAYDAY to everyone, we are sinking MAYDAY MAYDAY’. De chauffeur heeft nog een kort gesprek met hem gehad waarbij er werd aangegeven dat ze het schip gingen verlaten.

Grappenmaker laat redders voor niks zoeken naar zinkend schipGroot alarm

De Kustwacht heeft het Kustwachtvliegtuig en twee helikopters gealarmeerd om vanuit de lucht te gaan zoeken. Op zee hebben de reddingboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) vanuit IJmuiden, Kustwachtvaartuig Zeearend,  loodsboot Draco en Pioneer gezocht. Het Haven Operatie Centrum in IJmuiden heeft zoveel mogelijk scheepvaart voor IJmuiden ondervraagd of ze iets gezien hebben. Na drie en een half uur zoeken, waarbij een groot gebied voor IJmuiden is afgezocht en niets is aangetroffen, is de zoekactie afgeblazen.

Grappenmaker

Een aantal weken geleden is het ook voorgekomen dat er iemand via een 27Mc bakkie een soortgelijke melding heeft gedaan, toen bleek dat het om een grappenmaker ging. ‘Als er op wat voor manier dan ook een melding binnenkomt dat er iemand op zee in nood is dan zal de Kustwacht deze serieus nemen. Helaas zijn er mensen die hier misbruik van maken. Het lijkt er op dat er vanochtend weer iemand bezig is geweest die voldoening haalt uit het feit dat de reddingsdiensten uren lang voor niets aan het zoeken zijn naar eventuele slachtoffers.’ (Bron: Kustwacht)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief