Grande Lagos van Grimaldi op maiden voyage in Amsterdam

616

AMSTERDAM – Het ro/ro multipurpose schip Grande Lagos van de Italiaanse rederij Grimaldi heeft afgelopen maandag op haar maiden voyage voor het eerst de haven van Amsterdam aangedaan. De Grande Lagos is een van de zes nieuwe ro/ro multipurpose schepen van Grimaldi die dit jaar en volgend jaar worden opgeleverd.

Grande Lagos van Grimaldi doet op maiden voyage Amsterdam aanDe Grande Lagos werd 1 september opgeleverd. Het schip gaat onder meer auto’s, trucks, bussen en rollend materiaal vervoeren, naast containers (1.800 TEU) en break bulk cargo. Deze serie schepen kent circa 47% meer capaciteit dan de vorige generatie schepen die door Grimaldi in gebruik waren. De schepen zijn ontworpen om efficiënt met brandstof om te gaan. De Grande Lagos weegt 31.600 ton en kent een lengte van 236,30 meter. Grimaldi laat de Grande Lagos varen in de Central Express dienst, die elke veertien dagen de haven van Amsterdam aanloopt.

Verheugd, trots en blij

General Manager Jaap van Zevenbergen van Broekman Motorships is als agent voor Grimaldi verheugd dat de Grande Lagos wordt ingezet op de Central Express dienst. ‘Deze bedient de belangrijkste havens op West Afrika. Zo kunnen wij meer capaciteit aanbieden aan de markt. Tevens hopen wij dat met de komst van de volgende nieuwbouw schepen de frequentie opgevoerd kan worden.’

CEO Richard ter Haak van de Ter Haak Group is trots dat de Grande Lagos op zijn eerste reis zijn USA terminal in Amsterdam aandoet. ‘Grimaldi heeft vertrouwen in de toekomst en in Amsterdam. We hopen de schepen van Grimaldi nog vele malen in Amsterdam te mogen ontvangen.’

Operationeel Directeur Koen Overtoom van het Havenbedrijf Amsterdam is blij met de komst van de Grande Lagos. ‘Wij hopen een echt ‘thuis’ te bieden aan dit schip, de bemanning en de rederij.’ (Bron: Haven Amsterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief