GPS haven Gent wijst vrachtwagenchauffeurs de weg

493

Vrachtwagenchauffeurs kunnen vanaf deze week bestemmingen in de haven van Gent makkelijker vinden met ‘GPS Haven Gent’. Het Havenbedrijf Gent, de POM Oost-Vlaanderen en de gemeente Evergem sloegen hiervoor de handen ineen.

Alle bedrijven in het havengebied hebben naast een klassiek adres ook een havennummer. Deze nummers staan in het havengebied op borden langs de weg aangeduid. Op basis hiervan vinden GPS haven Gent wijst vrachtwagenchauffeurs de wegvrachtwagenchauffeurs, leveranciers en bezoekers vlot de juiste weg naar een bedrijf. Voortaan kan men deze havennummers in een gps opladen om zo nog vlotter en via een optimale route op de juiste bestemming te komen.

Met de ‘GPS Haven Gent’ wordt het verkeer in goede banen geleid. De bedrijven rond de dokken, in de logistieke parken of nabij de R4 zijn makkelijk vindbaar. De GPS brengt het verkeer tot aan de voordeur van de bedrijven waardoor de goederen in het havengebied veel vlotter aan- en afgevoerd kunnen worden. Tegelijkertijd wordt zwaar verkeer uit de dorpskernen gehouden.

Gratis te downloaden
De bestanden van de ‘GPS Haven Gent’ kan men gratis downloaden om ze vervolgens in een gps-toestel laden. Ze worden aangereikt voor diverse merken (zoals Garmin, Mio en Tom Tom). Trimble en Transics nemen de gegevens op in hun professionele ingebouwde boordsystemen voor trucks. Kaartenmakers Tom Tom Maps (het voormalige Tele Atlas) en Here (vroeger Navteq) integreren deze info in de toekomst standaard in hun gps-kaartsystemen.

Alle bedrijven met een havennummer ontvangen onder meer een display met een scheurblokje. Chauffeurs kunnen een blaadje van het scheurblokje meenemen. Daarop staat alle praktische informatie om vervolgens hun gps te actualiseren.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter