Gosselin gaat in beroep tegen boete in VS van 17,4 miljoen euro

412

Verhuizer Gosselin uit het Belgische Deurne gaat in beroep tegen de boete van 17,4 miljoen euro die het kreeg van een Amerikaanse rechtbank. De Belgische krant De Tijd schrijft dat volgens Gosselin niet prijsafspraken liggen aan de basis van de boete, maar een enkelvoudige valse certificatie.

Gosselin in beroep tegen boete in VS van 17,4 miljoenDe Amerikaanse website Courthousenews.com berichtte eerder over het contract uit 2001. Gosselin zou in dat jaar voor het Amerikaanse leger bezittingen van militairen naar Europa verschepen. In 2011 oordeelde een Amerikaanse rechtbank dat Gosselin bij het uitbrengen van een bod voor het contract prijsafspraken had gemaakt. Het Amerikaanse Openbaar Ministerie eiste een boete van 17,4 miljoen euro, zijnde 5.500 dollar per valse factuur. De rechtbank vond dit teveel en verlaagde het naar 500.000 dollar.

Zowel Gosselin als de Amerikaanse overheid gingen in beroep. Uiteindelijk legde de rechtbank toch een boete van 17,4 miljoen dollar op. Daarop gaat het bedrijf nu opnieuw in beroep. (Bron: De Tijd)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter