Goes Transport failliet

1349

De directie van Goes Transport heeft het faillissement van het transportbedrijf aangevraagd. De financiële problemen bij Goes Transport waren al geruime tijd bekend.

Goes kondigde begin maart nog een grootschalige reorganisatie aan. Vakbonden zijn toen met Goes in gesprek getreden over een sociaal begeleidingskader, waarin wat afspraken zijn gemaakt voor de werknemers die gedwongen ontslagen werden. ‘Helaas heeft dit Goes Goes Transport faillietTransport niet meer kunnen redden’, schrijft CNV Vakmensen. ‘Er is geen overeenstemming bereikt met de Belastingdienst over de schuld die er bij de Belastingdienst was. Bovendien heeft de bank aangegeven het krediet te verlagen. Derhalve heeft de aandeelhoudersvergadering besloten zelf het faillissement aan te vragen.’

Koninklijk
In september ontving Goes Transport nog het predicaat Koninklijk tijdens de viering van het 100-jarig jubileum. De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen prees de ondernemersgeest van de familie Goes in zijn toespraak.

Directeur Peter Sierat van Transport Logistiek Nederland (TLN) sprak tijdens de viering al van een moeilijk jaar voor Goes Transport. ‘Het zal je maar gebeuren als een grote klant failliet gaat. Ik geloof dat Goes hier ook wel weer bovenop gaat komen. We zijn trots op een lid als Goes en wensen het bedrijf het beste toe voor de toekomst.’

Hoe nu verder?
In de loop van volgende week spreekt de rechtbank het faillissement uit en wijst een curator aan. Het CNV en het FNV proberen dan om zo spoedig mogelijk een afspraak te maken met de curator. Daarna wordt er een personeelsbijeenkomst georganiseerd. (Bron: CNV Vakmensen)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief