Goederenwegvervoer zet zes procent meer om

668

DEN HAAG – De goederenwegvervoerders haalden in het derde kwartaal van 2014 bijna zes procent meer omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Na een dip in 2013 steeg de omzet in deze branche nu voor het vierde kwartaal op rij.

Goederenwegvervoer zet zes procent meer omDe omzettoename kwam vooral door een stijging van de vervoerde volumes. De tarieven voor de geleverde diensten bleven stabiel vergeleken met het derde kwartaal 2013. Het omzetniveau lag in het derde kwartaal op nagenoeg hetzelfde niveau als voor de economische malaise. Hierbij kan worden aangetekend dat de kosten de afgelopen jaren harder zijn gestegen dan de opbrengsten en dat de marges daardoor meer onder druk zijn komen te staan.

Behoedzaam

De vervoerders over land verwachten weliswaar meer bedrijvigheid in het vierde kwartaal maar blijven verder voorzichtig in hun verwachtingen. Over het economisch klimaat is de verwachting van de ondernemers min of meer neutraal. Het aantal ondernemers dat een verslechtering voorziet houdt het aantal dat een verbetering voorziet nagenoeg in evenwicht. Er wordt meer omzet in het vierde kwartaal verwacht. De afzetprijzen zullen volgens de ondernemers niet veranderen. Ook over de werkgelegenheid blijven de ondernemers behoedzaam. Per saldo denkt 2 procent het personeelsbestand in te krimpen in het vierde kwartaal. Over de hele linie zijn de ondernemers in personenvervoer wat negatiever dan de goederenwegvervoerders. (Bron: CBS)

Lees ook:
Omzet spoor stijgt zes procent
Omzet koeriers stijgt in derde kwartaal ruim negen procent
Omzet binnenvaart en zeevaart daalt met één procent

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief