Op Goede Vrijdag opnieuw acties van transportmedewerkers

671

Op Goede Vrijdag 18 april voeren transportmedewerkers acties in Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Tijdens een van de drukste dagen van het jaar in de sector transport en logistiek laten medewerkers zo zien dat de maat vol is. Ze willen zekerheid en een fatsoenlijk loon.

Sinds het cao-overleg begin april stuk liep, hebben ongeveer 140.000 chauffeurs, loodsmedewerkers, kraanmachinisten en Vrachtwagenchauffeurs houden prikacties bij distributiecentrakantoorpersoneel in de transport en logistiek geen cao meer.

Koopkrachtbehoud
De werkgevers bieden 0 procent ruimte voor loonsverhogingen. FNV Bondgenoten eist 3 procent. Vakbondsbestuurder Minke Jansma: ‘Jaren van soberheid beginnen de mensen op te breken. Met hetzelfde loon kun je steeds minder kopen en mensen zijn het zat. Drie procent betekent in feite koopkrachtbehoud en met minder willen ze niet meer thuiskomen. Dat kunnen de werkgevers in hun oren knopen.’

Schijnconstructies
Wat de werknemers ook steekt, is het steeds sneller verdwijnen van vaste banen in transport en logistiek. Vaste chauffeurs worden ontslagen en in schijnconstructies vervangen door buitenlandse, spotgoedkope krachten, voor een hongerloon.

Landelijke actiedag
Er volgen de hele maand nog acties door het hele land, met een landelijke actiedag op 10 mei. (Bron: FNV Bondgenoten)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief