Glowing lines op N329 bij Oss kunnen niet goed tegen vocht

453

De Glowing Lines op de N329 bij Oss kunnen niet goed tegen vocht. Aannemer heeft de belijning nu uitgezet en gaat met de Glowing Lines nu voor verbetrringen terug naar het laboratorium.

Op 10 april werd het project met Glowing Lines op de N329 bij Oss gepresenteerd. De belijning werkt op basis van lichtgevende pigmenten die overdag UV-licht opnemen en dit in het donker weer Glowing lines op N329 bij Oss kunnen niet goed tegen vochtvrijgeven. De belijning kan een klein beetje stroom krijgen van bijvoorbeeld een zonnepaneel, die de intensiteit en verlichtingsduur van de lijnen constant houdt, ongeacht het weer en het seizoen, en de hoeveelheid (zon)licht en de lengte van de dag of nacht die daarmee samenhangen.

2.0
Na uitvoerige tests in het laboratorium en het buiten testterrein van Heijmans werd de 1.0 versie op de N329 aangelegd. Doel van de proef is het testen van de Glowing Lines in ‘real life’ situaties, waardoor de verdere ontwikkeling van de belijning naar een versie 2.0 mogelijk wordt gemaakt en versneld wordt. Glowing Lines is volgens Heijmans een durfproject waarin onderzoek wordt gedaan naar de weg van de toekomst.

‘Zoals verwacht stelt de real life proef ons in staat te leren van omgeving en gebruikers, zoals vocht en user experience. Naar aanleiding hiervan gaan we een update doorvoeren in de Glowing Lines 2.0 versie. We hebben daarop de lijnen laten uitglowen om verwarrende situaties voor de weggebruiker te voorkomen. We werken zoals gepland aan de ontwikkeling van de Glowing Lines versie 2.0, die voor deze zomer gerealiseerd  wordt. Daarna wordt deze op grotere schaal uitgevoerd in Nederland en het buitenland.’ (Bron: Heijmans)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief