Gezamenlijk plan voor verlaging loonkosten Belgisch transport

405

Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) gaat samen met andere beroepsorganisaties en vakbonden bij de federale overheid een plan indienen voor verlaging van de loonlasten in de Belgische transportsector. De Belgische transportsector moet meer ademruimte krijgen in de keiharde internationale concurrentie.

Gezamenlijk plan voor verlaging loonkosten Belgisch transportIn deze moeilijke periode kent de transportsector nog steeds veel faillissementen, en voor het eerst ook een daling in de tewerkstelling. TLV wilde dit niet zo maar laten gebeuren, en stelde een concreet plan op om de internationale concurrentiestrijd actief aan te gaan.

Voortbestaan
Samen met de andere erkende sociale partners vraagt TLV formeel aan de federale regering een belangrijke sectorspecifieke loonlastverlaging. ‘Dat na Febetra en de vakbonden nu ook UPTR dit voorstel ondersteunt, is het duidelijkste signaal dat ook zij beseffen dat de loonkost omlaag moet om de concurrentiestrijd niet helemaal te verliezen. Met de gevraagde loonlastverlaging wil de sector het voortbestaan van het Belgisch transport garanderen en de blijvende tewerkstelling van meer dan 60.000 werknemers mogelijk maken. Via een tussenkomst in de wettelijk verplichte nascholing voor beroepschauffeurs garandeert het voorstel ook de Belgische tewerkstelling.’

Dialoog opstarten
TLV rekent nu op een positief antwoord van de federale overheid. Elke verloren vrachtwagen en arbeidsplaats kost de Belgische staat te veel geld om niet alles in het werk te stellen om de Belgische transportsector te laten overleven. TLV wil hoe dan ook snel de dialoog opstarten met de Federale Overheid om de details van het plan verder uit te werken.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter