Gewonden bij aanvaring passagiers- en binnenvaartschip

638

Bij een aanvaring tussen een passagiersschip en een binnenvaartschip bij Keulen, zijn zaterdagmiddag acht gewonden gevallen. Volgens de brandweer van Keulen had het passagiersschip last van roeruitval.

Gewonden bij aanvaring passagiers- en binnenvaartschipHet passagiersschip Willy Ostermann was net met 150 gasten uitgevaren toen het ter hoogte van de Hohenzollernbrücke in Keulen in aanvaring kwam met het opvarige vrachtschip. Enkele bruiloftsgasten aan boord van het passagiersschip zagen dat hun schip op ramkoers zat, waarschuwden nog wel de kapitein, maar dat bleek te laat. Een aanvaring was niet meer te voorkomen.

Beide schepen liepen bij de aanvaring forse schade op, maar konden wel op eigen kracht de wal bereiken. Een reddingshelikopter speurde nog naar overboord gevallen gasten, maar iedereen bleek aan boord te zijn.
Op het binnenvaartschip vielen geen gewonden. Op het passagiersschip liepen acht gasten snijwonden en kneuzingen op. Vier van hen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis.

Hoe de aanvaring precies heeft gebeuren is nog niet bekend. De Wasserschutzpolizei doet daar nog onderzoek naar. Maar volgens de brandweer was het roer van het passagiersschip uitgevallen. (Bron: ksta)

twitter