Gevolgen voor chauffeurs V&D bij uitbesteding nog onduidelijk

617

UTRECHT – V&D heeft besloten het transport per 1 april 2015 uit te besteden aan transportbedrijf G. Snel uit Woerden. De FNV wil snel weten wat dat betekent voor de 21 chauffeurs, die nu een nieuwe werkgever krijgen. V&D heeft hier nog geen duidelijkheid over geboden.

FNV voert actie bij distributiecentrum V&D in NieuwegeinDe chauffeurs zijn op 12 februari geïnformeerd door V&D over de uitbesteding, maar hebben nog vele vragen die tot op heden niet beantwoord zijn door V&D. FNV Handel heeft V&D op 17 februari gevraagd om meer informatie, maar die nog niet mogen ontvangen. Ook de ondernemingsraad van V&D heeft nog geen adviesaanvraag gekregen ten aanzien van dit voorgenomen besluit.

Jaarcontracten

In de media zijn berichten verschenen dat G. Snel de chauffeurs jaarcontracten zou willen aanbieden. FNV heeft dit niet bevestigd gekregen. Op basis van de wet overgang van onderneming hebben de chauffeurs van V&D recht op een contract voor onbepaalde tijd, als ze dat nu ook al hebben. De FNV zal zowel G. Snel als V&D hier uitdrukkelijk op wijzen en adviseert de chauffeurs om niets te tekenen, alvorens zich goed te laten adviseren. (Bron: FNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief