Gerenoveerde Onderzeebootloods RDM Rotterdam geopend (video)

727

ROTTERDAM – Jan van der Tempel en Allard Castelein, CEO’s van respectievelijk Ampelmann en het Havenbedrijf Rotterdam, hebben donderdagmiddag de geheel gerenoveerde Onderzeebootloods op RDM Rotterdam geopend. De ceremonie werd opgeluisterd door abseilende mariniers, robots en danseres Conny Janssen.

Gerenoveerde Onderzeebootloods RDM Rotterdam geopendZij onderstreepten de diverse mogelijkheden van deze nieuwe evenementenhal met een rauw en industrieel karakter voor zakelijke en culturele festivals. Vrijdag 13 maart wordt de Onderzeebootloods meteen in gebruik genomen door ‘Nederland Innoveert’. Dit tweedaags techniekfestival is een inspiratiebijeenkomst voor iedereen met een passie voor techniek.

Erfgoed

De nu gerenoveerde Onderzeebootloods ligt direct aan de Nieuwe Maas. Het industrieel erfgoed bestaat uit twee delen, de midden- en de oosthal. De Onderzeebootloods heeft een capaciteit van 1.500 personen met uitbreidingsmogelijkheden tot 5.000 personen. De totaal oppervlakte van de twee hallen bedraagt 4.600 m². Het Havenbedrijf investeerde € 5 miljoen voor het aanbrengen van isolatie, nieuwe kozijnen, nieuwe vloer, verwarming, sanitair, veiligheidsvoorzieningen, etc.
Het westelijke gedeelte van de Onderzeebootloods  is vorig jaar al in gebruik genomen door Ampelmann, een innovatief bedrijf dat overstapplatforms ontwikkelt voor de offshore industrie.

Foto Ries van Wendel de Joode/HBRRDM Rotterdam

Middenin de haven – maar toch verrassend dichtbij de stad – biedt de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) plaats aan bedrijven, onderwijs en onderzoek. Samen werken zij hier aan het vormgeven van de nieuwe maakindustrie voor haven en stad. Een breed scala aan zakelijke en culturele evenementen vult dit aan en zorgt voor een dynamisch en energiek RDM. ‘De Onderzeebootloods staat voor evenementen. We zoeken juist op deze plek, op de plaats waar stad en haven elkaar ontmoeten, naar kruisbestuiving tussen bedrijven, onderwijs en evenementen. Dat past in ons streven om innovatie aan te jagen. RDM Rotterdam levert een essentiële bijdrage aan het Rotterdamse innovatie-ecosysteem’, aldus Allard Castelein.

RDM Congrescentrum

Naast de Onderzeebootloods beschikt RDM Rotterdam over het RDM Congrescentrum in het oude hoofdkantoor van de RDM. Het heeft diverse ruimtes voor kleine en grote evenementen. Ze zijn voorzien van moderne faciliteiten voor presentaties zoals in het Auditorium, maar de historische waarde is er nog goed voelbaar. In overleg kan een evenement ook plaatsvinden in Innovation Dock, de voormalige machinehal van de RDM. (Bron: HbR/Foto: Ries van Wendel de Joode)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief