Gerechtshof heft beslag SS Rotterdam op

661

Het gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag het beslag op het SS Rotterdam door VeKa/Westwind uit Werkendam opgeheven. Daarmee lijkt het erop dat woningcorporatie Woonbron het schip toch kan verkopen aan Westcord Hotels. VeKa/Westwind overweegt nog in cassatie te gaan.

Gerechtshof heft beslag SS Rotterdam opWoonbron sloot op 2 november 2012 een overeenkomst met Westcord Hotels voor de verkoop van de SS Rotterdam voor een bedrag van bijna dertig miljoen euro. VeKa/Westwind had volgens eigen zeggen echter al eerder een deal over de koop van het schip en liet beslag leggen. VeKa/Westwind vond dat zij het schip had gekocht. Woonbron spande een hoger beroep aan om te komen tot opheffing van het beslag dat Veka/Westwind legde op de aandelen van Rederij De Rotterdam B.V.
Volgens het gerechtshof bestaat er geen overeenkomst tussen Veka/Westwind en Woonbron en was het beslag ongegrond.

Woonbron kocht de SS Rotterdam in 2005. Vanwege de aanwezigheid van asbest in het schip, liepen de verbouwingskosten tot hotel en restaurant op tot 250 miljoen euro. Uiteindelijk moest de woningcorporatie het schip met een fors verlies verkopen.