Geodis begint treindienst tussen China en Europa

828

Geodis Wilson begint een treindienst tussen China en Europa. Volgens het bedrijf gaat het spoorvervoer in China een goede toekomst tegemoet.

Geodis Wilson begint treindienst tussen China en EuropaHet railvervoer groeit in China hard. Het wordt volgens Geodis in China beschouwd als een goed alternatief voor vervoer over de weg. Spoorvervoer is veiliger, efficiënter en milieuvriendelijker. En spoorvervoer geniet in China de voorkeur van de politiek. Dit zorgt er voor dat het vervoer over spoor in de toekomst zeker gaat groeien.

‘Wij volgen als Geodis goed de ontwikkelingen in dit segment, vooral als het intercontinentaal transport betreft tussen China en Europa’, zegt vice-president Kim Pedersen van Geodis. ‘Daarvoor zoeken we klanten die een alternatief zoeken voor luchtvracht. Want spoorvervoer zorgt voor lagere kosten in vergelijking met vervoer door de lucht. Het is ook de enige modaliteit met een netwerk in de zeehavens, het achterland en de economische gebieden.’

Geodis Wilson begint ook een dienst voor 20 en 40 voets containers en bulk van China naar Centraal-Azië, Mongolië, Rusland en Europa. Deze diensten bouwen voort op de al bestaande diensten naar Kazakhstan, Kyrgyzstan, Uzbekistan, Turkmenistan en Monogolië.

Meer nieuws over spoorvervoer:
Strenge winter raakte spoor minder dan voorheen
Topsector Logistiek lanceert website synchromodaliteit
Chloortransport niet volgens de regels door Amersfoort
Freightliner neemt ERS Railways van Maersk over
Enkelvoudige vergunning binnen spoornetwerk EU

Bron: Geodis Wilson