Gemeente Arnhem stelt Milieuzone uit tot 1 juli

464

De gemeente Arnhem stelt de invoering van een milieuzone voor vrachtauto’s uit tot 1 juli. Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO meldden eerder al zwaar teleurgesteld te zijn over de grote omvang van de milieuzone, bestaande uit de binnenstad én de centrumring.

De milieuzone kost het bedrijfsleven volgens de organisaties de komende vijf jaar zestien 16 miljoen euro. TLN en EVO zien TLN en EVO vinden milieuzone Arnhem
‘buiten proporties’maatregelen om de stedelijke bevoorrading te verduurzamen als een betere oplossing voor de luchtkwaliteitsproblemen, die bovendien veel beter aansluit bij de moeilijke situatie waarin veel bedrijven momenteel verkeren.

Overtreding
Het inrijden van de milieuzone door niet-toegestane vrachtwagens is een verkeersovertreding. De handhaving hierop wordt uitgevoerd door bijzondere opsporings ambtenaren. Zij kunnen door het invoeren van een kenteken op hun mobiele handheld controleren of een vrachtwagen al dan niet in overtreding is. De handheld is namelijk gekoppeld aan een systeem van de Rijksdient voor Wegverkeer (RDW) waarin gegevens over het type motor per vrachtwagen zijn opgeslagen. Bestuurders van vuile vrachtauto’s die toch de milieuzone inrijden kunnen een boete verwachten van 230 euro. (Bron: EVO)

Volg TotaalTrans op Twitter