Geknakte MOL Comfort drijft nog altijd

784

Het containerschip MOL Comfort van Mitsui O.S.K. Lines, dat maandag 17 juni op de Indische Oceaan brak, drijft nog steeds. Dat melden de rederij en de MRCC in Mumbai, de Indiase kustwacht.

Geknakte Mol Comfort drijft nog altijdVolgens berichten van een zusterschip van MOL, ligt de Comfort stabiel, zelf onder iets mindere weersomstandigheden. Er is geen brand uitgebroken en er lekken geen grote hoeveelheden olie uit het schip.

Onderzoek
De rederij heeft inmiddels een patrouilleboot vanuit Jebel Ali in de Verenigde Arabische Emiraten gestuurd voor onderzoek van de lading en de staat van de MOL Comfort. De rederij verwacht dat de patrouilleboot rond 23 juni bij het containerschip aankomt. ‘Tegelijkertijd zijn we ook nog bezig met sleepboten om de Comfort te kunnen slepen. Ook zijn we samen met de scheepswerf die het schip bouwde, Mitsubishi Heavy Industries, een onderzoek begonnen naar de oorzaak.’

De MOL Comfort was onderweg van Singapore naar Jeddah. Het weer was slecht. Door nog onbekende oorzaak knakte het schip midscheeps en stroomde water binnen. De 26 bemanningsleden, 11 Russen, 1 Oekraïner en 14 Filippijnen, sprongen in de reddingsboten. E werden allemaal gered door passerende schepen. Een aantal containers raakte beschadigd, sommige containers vielen overboord.
Het was volgens de rederij toen onmogelijk nog op eigen kracht verder te varen.

De MOL Comfort heeft een capaciteit van 7.041 teu. Het schip is in 2008 gebouwd en vaart onder de vlag van de Bahamas. (Foto MRCC Mumbai)