Gekaapte Vietnamese tanker terecht, tonnen diesel weg

766

De gekaapte Vietnamese tanker Sunrise 689 en haar bemanning zijn weer terecht. Piraten lieten de tanker woensdag weer gaan nadat ze eerst 1.400 ton aan diesel hadden overgepompt

Vietnamese olietanker vermist op Zuid-Chinese ZeeDe onder Vietnamese vlag varende olietanker Sunrise 689 werd vermist op de Zuid-Chinese Zee nadat de tanker 2 oktober Singapore had verlaten. Het schip zou 5 oktober in Vietnam moeten aankomen met 5.226 ton aan olieproducten met een totale waarde van zo’n vier miljoen dollar. Dat gebeurde niet.

De tanker, met aan boord een achttien koppige bemanning, verloor het contact met de rederij ongeveer 37 mijl ten oosten van het Maleisische Tanjung Sedili. De weersomstandigheden waren goed. De kustwacht van Vietnam begon een reddingsactie en verzocht schepen in de omgeving uit te kijken naar de tanker.

Uiteindelijk bleek de tanker gekaapt. De piraten kwamen kort na het vertrek uit Singapore aan boord en mishandelden twee loodsen. Een van hen hield er een gebroken been aan over. De piraten vernielden de communicatie- en GPS-apparatuur aan boord en namen de mobiele telefoons van de bemanning in beslag. Vervolgens pompten ze 1.400 ton diesel uit de tanker over naar het piratenschip en verdwenen. (Bron: Thanhniennews)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief