Geen inhaalverbod vrachtwagens meer op verbrede snelwegen

397

Rijkswaterstaat gaat het inhaalverbod voor vrachtwagens op zo’n 300 kilometer aan snelwegen opheffen. Het gaat om de snelwegen die de afgelopen jaren zijn verbreed tot drie of meer rijstroken.

Geen inhaalverbod vrachtwagens meer op bredere snelwegenOp dit moment geldt ongeveer op de helft van het aantal snelwegen met twee rijstroken een inhaalverbod voor vrachtwagens. Dit aantal blijft nagenoeg gelijk, wel betreft het soms andere trajecten:

  • Op een aantal trajecten waar vrachtwagens nu mogen inhalen, wordt vanwege sterk toegenomen drukte een inhaalverbod ingevoerd.
  • Op wegen met veel vrachtverkeer waar het inhaalverbod tot colonnevorming leidt en ander verkeer moeilijk kan in- en uitvoegen, wordt het inhaalverbod opgeheven.
  • Op sommige trajecten is het vrachtverkeer ook buiten de spitsperioden toegenomen. Daar wordt het inhaalverbod uitgebreid van de spitsperiode naar de hele dag.
  • Op trajecten langer dan 30 kilometer wordt het inhaalverbod voor vrachtverkeer vijf kilometer onderbroken. Vrachtwagens kunnen dan inhalen, dat voorkomt colonnevorming. (Bron: Rijkswaterstaat)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief