Geduld Belgische vervoerders inzake kilometerheffing raakt op

439

BRUSSEL – De Belgische wegvervoersorganisaties FEBETRA, TLV en UPTR willen snel duidelijkheid over de voorgenomen kilometerheffing. De organisaties hebben een dringend onderhoud gevraagd met de bevoegde ministers en minister-presidenten van de drie gewesten.

België verdubbelt boete voor ontbreken van vervoersvergunningDe drie federaties in de transport en logistiek hebben reeds meerdere malen rond de tafel gezeten over de invoering van een kilometerheffing voor vrachtwagens vanaf 2016. De sector legde daarbij een aantal eisen op tafel waarop er tot op heden nog geen concreet antwoord is gekomen.

Actiebereidheid

‘Het verwezenlijken van deze eisen is nochtans essentieel wil men de concurrentiekracht van de Belgische vervoerders enigszins op peil houden’, schrijven de organisaties. ‘Deze kilometerheffing brengt voor de transportsector immers een forse belastingverhoging met zich mee en we maken ons meer en meer ongerust over het uitblijven van antwoorden op hun vragen. Want voor de vervoerders dringt de tijd. De roep naar acties wordt steeds groter. Daarom zijn we genoodzaakt om naar de actiebereidheid van hun leden te peilen. Deze enquête is momenteel aan de gang. Zonder reactie uit politieke hoek, zullen we de volgende stappen afspreken.’ (Bron: TLV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief