Gebrüder Weiss samen met Chinezen in automotive logistiek

510

Gebrüder Weiss gaat auto’s vervoeren in China. Daarvoor heeft de logistiek dienstverlener een joint venture gesloten met de Jilin International Transport Corporation (JIT). Het nieuwe bedrijf krijgt de naam Gebrüder Weiss Automotive Logistics.

Gebrüder Weiss is in Europa en Azië al langer actief in de automotive logistiek. Weiss-Röhlig vertegenwoordigt het bedrijf al twintig jaar lang in China. Gebrüder Weiss Automotive Logistics richt zich in China speciaal op de snel groeiende automobielindustrie en de toeleveranciers.

Gebrüder Weiss gaat in Chinese automotive logistiekVier steden

Gebrüder Weiss Automotive Logistics gaat zich met 200 medewerkers in vier Chinese steden vestigen. Het hoofdkantoor komt in Shanghai, maar de belangrijkste stad voor het bedrijf wordt Changchun. Deze stad is een van de belangrijkste industriesteden in het noorden van China. De stad heeft veel metaalbedrijven en geldt als de wieg van de Chinese automobielindustrie. Volkswagen, Audi en Toyota produceren daar al honderdduizenden auto’s per jaar. Andere steden waar het bedrijf zich gaat vestigen, zijn de autosteden Chengdu en Foshan.

Europees voorbeeld

Gebrüder Weiss wil met het nieuwe bedrijf een complete logistieke dienstverlener in China worden naar Europees voorbeeld. Het gaat hierbij niet alleen om het vervoer over de weg, lucht en zee, maar ook warehousing, douanezaken en distributie. (Bron: Gebrüder Weiss)

Gebrüder Weiss gaat in Chinese automotive logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief