Gé Simons wil groter en neemt Dahm Gaslog over

891

Dahm Gaslog Luxembourg SA, een dochter van Hoyer, logistiek dienstverlener voor cryogene gassen, waterstof en cylinders, heeft alle operationele activiteiten in de Benelux overgedragen aan Gé Simons. Met de overname mikt Gé Simons op schaalvergroting en verdere specialisatie in de Benelux.

Met de overname wordt de bestaande vloot uitgebreid met 25 trekkende eenheden en circa 35 chauffeurs. Na de overdracht werken ongeveer 200 mensen werkzaam bij Gé Simons.
Gé Simons wil groter en neemt Dahm Gaslog overDahm Gaslog gaat zich na het afstoten van de activiteiten richten op verdere uitbouw van activiteiten buiten de Benelux. Gé Simons blijft in de Benelux exclusief partner van Dahm Gaslog optreden. Omgekeerd doet Dahm Gaslog dat voor Gé Simons in Duitsland.

Gé Simons richt zich naast het segment gas op transport en overslag van siloproducten zoals petrochemie en mineralen. Transport wordt zowel conventioneel als intermodaal uitgevoerd, met als geografische focus de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Italië. Gé Simons heeft naast een tankreiniging in Hilvarenbeek een op- en overslagterminal ten behoeve van de petrochemische industrie in het Belgische Geel.

De centrale aansturing van alle activiteiten vindt plaats vanuit de hoofdvestiging in Hilvarenbeek, ondersteund door de vestigingen in Hulst (NL), Geel (B), Kehlen (L). Voor het intermodale verkeer wordt in Italië samengewerkt met partner Effepiere.