Gasunie en Russische Gazprom samen in small-scale LNG

901

MOSKOU – Gasunie en het Russische Gazprom gaan samenwerken op het gebied van small-scale LNG (vloeibaar aardgas voor transportsector) in Noordwest-Europa. Tijdens een bijeenkomst in Moskou tekenden bestuursvoorzitter Alexey Miller van Gazprom CEO Han Fennema van de Gasunie daarvoor een overeenkomst op hoofdlijnen.

Gasunie en Russische Gazprom samen in small-scale LNGDe twee gasleveranciers denken samen te kunnen werken aan de ontwikkeling van infrastructuur voor het gebruik van LNG in schepen en trucks op locaties aan de Oostzeekust. Het kan daarbij gaan om projecten voor ontvangstterminals waarin LNG kan worden opgeslagen. Van daaruit kan het worden ingezet als brandstof voor bevoorrading van LNG-schepen en –voertuigen, onder andere via vulstations.

De infrastructuur kan ook worden ingezet om LNG weer gasvormig te maken en via pijpleidingen naar gebruikers te transporteren. LNG speelt een belangrijke rol als schoner brandstofalternatief voor schepen en zwaar wegtransport. (Bron: Gasunie/Foto: Gazprom)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief