Gastlessen transport en logistiek voor VMBO-onderwijs (+ video)

763

ALPHEN AAN DE RIJN – Sectorinstituut Transport en Logistiek lanceert vandaag de mogelijkheid voor VMBO-scholen om gastlessen transport en logistiek aan te vragen. De gastlessen helpen docenten en decanen bij de invulling van de beroepsoriëntatie. VMBO-leerlingen leren hierbij van vakmensen uit de sector welke beroepsmogelijkheden er zijn en wat er allemaal bij komt kijken.

De gastlessen worden gegeven op verzoek van de VMBO-scholen zelf en zijn een aanvulling in de voorlichting over beroepen in de sector Transport en Logistiek. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek verzorgt al jaren loopbaanoriëntatie voor VMBO’ers. Bijvoorbeeld door voorlichting te geven tijdens beroepenmarkten en door op te treden als verbindende factor tussen bedrijven en het onderwijs.

Inspireert

Via stlwerkt.nl/gastlessen kunnen docenten en decanen van het vmbo gratis een gastles aanvragen. Door het volgen van een gastles van een vakman/vrouw krijgen de leerlingen  inzicht in de beroepsperspectieven in transport en logistiek en kunnen ze gerichter hun vervolgopleiding op het MBO kiezen.
(Bron: STL)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief