G6 breidt diensten uit

565

De containerrederijen verenigd in de G6 Alliantie gaan de Trans-Atlantische diensten en de diensten van Azië naar de Noord-Amerikaanse westkust verder uitbreiden. Dat heeft rederij Hapag-Lloyd vandaag bekendgemaakt.

Volgens de rederijen in de G6, APL, Hapag-Lloyd, Hyundai Merchant Marine, Mitsui O.S.K. Lines, Nippon Yusen Kaisha en Orient Overseas Container Line, zorgen de nieuwe diensten voor meer keuze voor de klanten en meer afvaarten.

hapag2Meer keuze
De G6 Alliantie gaat 76 containerschepen inzetten op twaalf diensten die 27 Aziatische en havens met Noord-Amerikaanse havens aan de westkust verbindt. Nog eens 42 andere schepen worden ingezet op vijf Trans-Atlantische diensten die 25 havens aandoet in de Amerikaanse oost- en westkust, Canada, Panama, Mexico, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland.

Na de uitbreiding heeft de G6 Alliantie een dekkend netwerk van Oost naar West waarop 240 schepen varen die 66 Aziatische, Amerikaanse en Europese havens met elkaar verbinden.

Twee keer zoveel
Op de route van Azië naar de Noord-Amerikaanse westkust gaat de G6 twee keer zoveel afvaarten beginnen dan nu door de New World Alliantie en de Grand Alliantie wordt geboden. ‘De voorgestelde uitbreiding complementeren onze bestaande diensten van Azië naar de Noord-Amerikaanse oostkust en de diensten van Azië naar Europa’, meldt de G6. ‘Met een nog grotere flexibiliteit in diensten kunnen we de verladers een grotere keuze geven en kortere transit tijden zonder de capaciteit te verlagen.’

De nieuwe diensten moeten in de tweede helft van 2014 beginnen. (Bron: Hapag-Lloyd)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter