G6 Alliantie leidt nog meer schepen om naar Antwerpen

1128

De G6 Alliantie leidt vanwege de congestie in de Rotterdamse haven nog drie schepen om naar Antwerpen. Het gaat om de Loop 4 tussen Europa en Azië.

G6 Alliantie leidt nog meer schepen om naar AntwerpenDe alliantie van Hapag-Lloyd, APL, Hyundai Merchant Marine, MOL, NYK en OOCL maakte eerder al bekend in augustus en september vier keer uit te wijken naar Antwerpen. Hoewel het steeds gaat om tijdelijke wijzigingen in het vaarschema voor de Europe – Asia Loop 4, sluit de rederij niet uit dat het de komende tijd vaker gaat uitwijken naar de PSA Antwerp Deurganck Terminal in de Antwerpse haven mocht de situatie in Rotterdam niet veranderen.

De drie nieuwe schepen die worden omgeleid zijn:
– OOCL Brussels, ETA 9 september 9, 2014
– MOL Quality, ETA 16 september 16, 2014
– NYK Helios, ETA 23 september.

Congestietoeslag

Rederij Hapag-Lloyd maakte deze week bekend een congestietoeslag van 75 euro per teu in te voeren voor alle containers per feeder van en naar Rotterdam.

Maatregelen

Het Havenbedrijf Rotterdam maakte donderdag bekend maatregelen tegen de congestie op de ECT Delta Terminal en de Euromax Terminal te nemen. Hier worden binnenvaart- en feederschepen al langere tijd met vertraging afgehandeld. Doorgevoerde verbeteringen op de terminal hebben tot nu toe onvoldoende effect gehad. (Bron: Hapag-Lloyd)

Meer nieuws over de congestie in de Rotterdamse haven:
Hapag-Lloyd voert toeslag voor congestie haven Rotterdam in

Rotterdamse haven neemt maatregelen tegen vertragingen
Wachttijd voor binnenvaart bij ECT blijft vier tot zes dagen
Ernstige zorgen over vertragingen voor de binnenvaart bij ECT

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief