G. van der Heijden Distributie gaat emissieloos transporteren

746

G. van der Heijden Distributie uit Ridderkerk gaat zonder uitstoot van CO2 een deel van zijn distributievervoer voor bierproducent Heineken verzorgen. Morgen presenteert de vervoerder op de Ecomobiel beurs een volledig elektrisch aangedreven vrachtauto. De vrachtauto wordt ingezet voor de bevoorrading van onder meer cafés en restaurants in het centrum van Rotterdam.

G. van der Heijden Distributie gaat emissieloos transporterenDe verduurzaming van transport wordt steeds belangrijker voor ondernemers in de transport en logistiek. Opdrachtgevers en opdrachtnemers werken daarom samen aan nieuwe innovatieve oplossingen om de uitstoot van schadelijke stoffen en CO2 terug te dringen. Van der Heijden heeft samen met Heineken een speciale elektrische vrachtauto laten ontwikkelen om de distributie van Heineken bier zonder uitstoot van onder meer CO2 te kunnen verzorgen.

Enig in zijn soort
De elektrische vrachtauto is door Hytruck ontwikkeld en heeft een laadvermogen van 9 ton. Deze vrachtauto is de eerste elektrische vrachtauto in Nederland met een dergelijk groot laadvermogen. De auto heeft een bereik tot 200 kilometer en heeft een speciale PIEK gecertificeerde laadbak. Dankzij deze laadbak wordt eventuele geluidsoverlast bij het laden en lossen zoveel mogelijk beperkt en is de vrachtauto erg geschikt voor de stedelijke distributie van goederen.

Van der Heijden
Van der Heijden & Zn. is in 1927 opgericht en wordt sinds 1989 geleid door de broers Bert en Gerard van der Heijden. Het bedrijf is naast de (stedelijke) distributie van goederen door heel Nederland, ook actief in het containervervoer. Bij de ondernemer zijn circa 100 personen werkzaam en rijden 65 voertuigen rond.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter