Fusie tussen Hapag-Lloyd en Chileense CSAV nu echt een feit

1077

HAMBURG – De fusie tussen de containerrederijen Hapag-Lloyd en de Chilean Compañía Sud Americana de Vapores (CSAV) is een feit nu alle relevante mededingingsautoriteiten in de wereld toestemming hebben gegeven. CEO Rolf Haben Jansen van Hapag-Lloyd spreekt van een grote dag voor beide bedrijven.

CSAV beslist 21 maart over mogelijke fusie met Hapag-LloydHet nieuwe bedrijf heeft ongeveer 200 containerschepen varen met een totale capaciteit van een miljoen teu die jaarlijks 7,5 miljoen teu vervoeren. De rederij heeft een omzet van twaalf miljard dollar. Hapag-Lloyd verwacht zo’n 300 miljoen dollar te kunnen besparen door het optimaliseren van netwerken, verbeteringen in de productiviteit en het verminderen van de kosten.

Meer geld

De nieuwe onderneming krijgt, als alles volgens plan verloopt, een kapitaalsinjectie van 370 miljoen dollar per 31 december 2014. CSAV levert daarvoor 259 miljoen dollar en Kühne Maritime 111 miljoen dollar.

Met de nieuwe kapitaalsinjectie veranderen de aandeelhoudersverhoudingen binnen Hapag-Lloyd. CSAV wordt de grootste aandeelhouder met 34%. De overige aandeelhouders zijn HGV (23,2%), Kühne Maritime (20,8%), TUI (13,9%), Signal Iduna (3,3%), HSH Nordbank (1,8%), M.M. Warburg (1,8%) en Hanse Merkur (1,1%). (Bron: Hapag-Lloyd)

Meer nieuws over Hapag-Lloyd:
Boeganker voor Albert Thissen van Hapag-Lloyd
Mexico keurt samengaan Hapag-Lloyd en CSAV goed
Hapag-Lloyd maakt honderden miljoenen euro’s verlies

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief